Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
mąka pszenna
grzyby suszone 2 garście
cebula 1
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Cebule [okroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do mięsa mielonego, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować niewielkie pulpeciki
Krok 1 - Pulpety w sosie grzybowym foto
2
Każdy pulpecik obtoczyć w mące pszennej, a następnie obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Pulpety w sosie grzybowym foto
3
Pulpety przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak by prawie je przykrywała.
Krok 3 - Pulpety w sosie grzybowym foto
4
Dodać uprzednio namoczone suszone grzyby (ja miałam podgrzybki). Całość dusić ok. 30 minut.
Krok 4 - Pulpety w sosie grzybowym foto
5
Sos doprawić do smaku i zabielić śmietaną.
Krok 5 - Pulpety w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 20.01.2015 11:31
Bardzo smacznie prezentują się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak