Pulpety w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2,5 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • kostka wołowa

    1 szt
  • woda

    2 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1,5 łyżki
  • indyk

    450 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 2 szklanki wody,dodać kostkę wołową,liść laurowy,ziele angielskie i wstawić na ogień.Do miski włożyć mięso mielone,dodać 1,5 łyżki przyprawy do mięsa mielonego,1/3 cebuli pokrojonej w kostkę,2,5 łyżki bułki tartej i pieprzu do smaku.Wszystko dokładnie wymieszać,uformować pulpety i wrzucić do garnka.Do garnka wrzucić także pokrojoną resztę cebuli,starte na tarce o grubych oczkach marchewki.Wszystko gotować pod przykryciem 20 minut.Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki mąki rozrobione w ćwierci szklanki wody,całość zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 25.05.2012 20:49
superowe
Barbara/zuza22_85 08.05.2012 10:55
smaczne
maciek7 06.05.2012 20:28
pycha
Joanna108 13.07.2011 08:56
robię podobne i wszyscy domownicy chętnie się nimi zajadają
madi356 31.12.2010 15:37
pyszne są, a i córka je uwielbia:)
pacpaw 22.11.2010 18:40
jakie apetyczne
czarnaMi 22.11.2010 18:31
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat