PULPETY RYZOWE Z MIĘSEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • ryż

    2 woreczki
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    d o panierowania
  • olej

    do smażenia
  • sól, pieprz, Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażamy na patelni mięso mielone. Dodajemy przyprawy i mieszamy widelcem rozdrabniając mięso. Ryż gotujemy na sypko i dokładnie mieszamy z podsmażonym mięsem. Gdy masa ostygnie dodajemy jajko i wyrabiamy pulpety. obtaczamy w bułce i smażymy na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 18.10.2011 17:19
smaczne polecam
szajba2 08.10.2011 18:29
mogą być
kielcok1 07.09.2011 13:43
można spróbować
rakow2 25.03.2011 16:01
pulpety ryżowe smaczne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat