Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety orkiszowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki orkiszowe 90 gram
woda 1 i 1/2 szklanki
masło 20 gram
cebula biała 1 szt.
natka pietruszki
jajko 1 szt.
mąka sojowa 2 łyżki
tłuszcz do formy
żółty ser 50 gram
marchewka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety orkiszowe

Zagotować wodę z masłem, wsypać płatki orkiszowe i pozostawić, aż masa zgęstnieje i będzie się oddzielać od naczynia.
Podsmażyć posiekane cebulę i natkę pietruszki, dodać do płatków i przestudzić. Później dodać mąkę sojową i jajko, wymieszać i formować z masy małe pulpeciki. Piec w piekarniku na posmarowanej tłuszczem blasze.
Tuż przed końcem pieczenia posypać pulpety tartym serem i marchewką, jeszcze przez chwilę zapiekać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 07.08.2011 10:30
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak