pulpety orkiszowe

pulpety orkiszowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki orkiszowe

    90 gram
  • woda

    1 i 1/2 szklanki
  • masło

    20 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • natka pietruszki

  • jajko

    1 szt.
  • mąka sojowa

    2 łyżki
  • tłuszcz do formy

  • żółty ser

    50 gram
  • marchewka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem, wsypać płatki orkiszowe i pozostawić, aż masa zgęstnieje i będzie się oddzielać od naczynia.
Podsmażyć posiekane cebulę i natkę pietruszki, dodać do płatków i przestudzić. Później dodać mąkę sojową i jajko, wymieszać i formować z masy małe pulpeciki. Piec w piekarniku na posmarowanej tłuszczem blasze.
Tuż przed końcem pieczenia posypać pulpety tartym serem i marchewką, jeszcze przez chwilę zapiekać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motomaniak

07.08.2011 10:30
musi byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat