pulpety miesne z marchewka

pulpety miesne z marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • marchewka

    3 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bulion warzywny

    300 ml
  • śmietana 12%

    100 ml
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pulpety miesne z marchewka

marchew obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach, cebule kroimy na drobna kostke, warzywa wrzucamy do miesa, dodajemy jajko, garsc bułki tartej, przyprawiamy do smaku sola pieprzem, kucharkiem,
wyrabiamy mase, formujemy małe kulki, podsmazamy delikatnie, przekladamy do garnka zalewamy bulionem dusimy ok 20 min na malym ogniu, zaciagamy smietana powstaly wywar. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat