Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso drobiowe
1/2 kg -
bułka czerstwa
1 szt -
jajko
1-2 szt -
Kucharek przyprawa do potraw
-
pieprz
-
masło
1/3 kostki -
mąka
3 łyżki -
koperek
1 pęczek -
bułka tarta
kilka łyżek -
bulion warzywny
1 l
Sposób przygotowania
Bulion doprowadzamy do wrzenia- dodajemy posiekany koperek- gotujemy chwilkę.
W rondlu z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy nią bulion. Przyprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.
Z mięsa formujemy pulpeciki i wrzucamy do sosu- gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Komentarze (52)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
wlicka
02.12.2013 07:22gacopierz23
14.08.2012 19:57barbara11561
27.07.2012 06:46Renata22
20.07.2012 00:19Marta1986
15.07.2012 10:50Margo1
17.06.2012 09:19mala2021
23.05.2012 13:24dorotka0000025
11.05.2012 15:09Renata22
20.04.2012 00:25Neetka90
10.04.2012 12:35Załaduj więcej komentarzy (42)