Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety jaglane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
siemię lniane 1 łyżka
słonecznik łuskany 2 łyżki
mąka pszenna 30 g
cebula 1/2
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety jaglane

Kaszę jaglaną zalać 2 szklankami wody, gotować do czasu aż woda wyparuje. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Ziarna słonecznika rozdrobnić malakserem. Wszystkie składniki połączyć i zblendować. Formować niewielkie kulki. Smażyć na głębokim oleju aż pulpety się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.12.2015 13:02
ciekawy pomysł
agaK. 18.08.2015 15:33
Z kaszy jaglanej robiłam tylko kotlety ale pulpeciki też fajniutko wyglądają:)
Ania67 18.08.2015 11:48
Świetny przepis
Róża1 18.08.2015 11:09
Super Ci wyszły !!!!!!!
krokus 18.08.2015 09:17
jakie ładne równiutkie :)
patryska76 18.08.2015 00:44
dobre pulpeciki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak