Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety drobiowe z otrebami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
jajko 1 szt
cebula biała 2 szt
otręby 3-4 3-4 łyżki
przecier pomidorowy
bulion drobiowy
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety drobiowe z otrebami

Mięso zmielic ( można dodac inne mięso) najlepiej dwa razy z dodatkiem cebuli( 2 małych lub 1 dużej cebuli) do mięsa dodajemy ulubione pzryprawy takie jak bazylia, oregano,koperek,sól,pieprz, pietruszkę, dodajemy też otręby i jajko. Wszystko razem wyrabiamy. Następnie moczymy ręce i formujemy pulpety nie za duże.
Do garnnka wlewamy bulion na tym bulionie gotujemy pulpety następnie dodajemy do smaku przecier, całosc gotujemy ok 20- 30 min Jeśli sos jest rzadki należy go zageścić mąką lub śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak