Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z mięsa i fasoli jaś

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 300 g
fasola Jaś 200 g
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z mięsa i fasoli jaś

Fasolę jasiek zamoczyć dzień wcześniej i ugotować w tej samej wodzie . Odlać wodę i ostudzić , zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa .Mięso z gotowania rosołu obrać od kości i rozdrobnić rozdrabniaczem lub zmielić maszynką do mięsa . Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym .Wymieszać wszystko razem , przyprawić ziołami , solą i pieprzem . Dodać jajko , bułki tartej i formować pulpeciki .Włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować około 10- 15 minut .Podawać do obiadu jako dodatek z sałatką lub z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.05.2017 12:53
fajne pulpeciki :-)
AZgotuj 28.04.2017 09:34
świetne połączenie,mnóstwo białka)
bertpvd 28.04.2017 08:33
Smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak