Pulpeciki z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 porcja
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka

    1 mała
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • ziarno pieprzu czarnego Prymat

    4 sztuki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • indyk

    30 dag
  • koperek suszony

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, jajko, umoczoną w mleku i odciśniętą bułkę z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy KUCHAREK oraz koperku wyrobić na gładką masę. Z masy zrobić niewielkie kulki i obtoczyć w mące. Z włoszczyzny i reszty przyprawy KUCHAREK ugotować wywar, następnie przecedzić i na wolnym ogniu gotować (przez 15 min) pulpety. Pulpety można podawać z ryżem lub ziemniakami i pikantnym sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 01.08.2011 19:37
wyśmienity przepis
berys18 28.02.2011 08:30
super przepis, extra pulpeciki
szajba2 12.02.2011 15:32
lubię takie potrawy
Babciagramolka 30.12.2010 09:37
Delikatne , smaczne , roste- jestem za
mysza666 05.11.2010 14:07
niezłe:)
Barbara55 08.10.2010 15:12
pyszne pulpeciki aż trzeba się ograniczać żeby samemu nie wyglądać jak pulpecik :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat