Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Pulpeciki z koperkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
1 porcja
jajko
1 sztuka
bułka
1 mała
mleko
1/2 szklanki
mąka pszenna
2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
2 łyżeczki
Sklep Prymat
indyk
30 dag
Koperek suszony Prymat
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z koperkiem

Mięso, jajko, umoczoną w mleku i odciśniętą bułkę z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy KUCHAREK oraz koperku wyrobić na gładką masę. Z masy zrobić niewielkie kulki i obtoczyć w mące. Z włoszczyzny i reszty przyprawy KUCHAREK ugotować wywar, następnie przecedzić i na wolnym ogniu gotować (przez 15 min) pulpety. Pulpety można podawać z ryżem lub ziemniakami i pikantnym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.08.2011 19:37
wyśmienity przepis
berys18 28.02.2011 08:30
super przepis, extra pulpeciki
szajba2 12.02.2011 15:32
lubię takie potrawy
Babciagramolka 30.12.2010 09:37
Delikatne , smaczne , roste- jestem za
mysza666 05.11.2010 14:07
niezłe:)
Barbara55 08.10.2010 15:12
pyszne pulpeciki aż trzeba się ograniczać żeby samemu nie wyglądać jak pulpecik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak