pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt.
  • mielone mięso drobiowe

    350 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 lyzki
  • jajko

    2 szt.
  • natka piertuszki posiekana

  • SOS;por -biala czesc

    200 g
  • masło

    2 lyzki
  • mąka

    1 lyzka
  • chrzan tarty

    1 lyzeczka
  • śmietana 30%

    50 ml.
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mieso polaczyc zbulka ,jajkiem i natka pietruszki ,doprawic sola i pieprzem ,uformoac pulpeciki.zagotowac 1,5 litra wody z kostkami rosolowymi i wrzucic pulpety,gotowac ok.30 minut na wolnym ogniu. SOS;pora pokroic w paseczki.maslo stopic i dodac do niego pora podsmazyc,opruszyc maka i podlac wywarem z pulpetow,ok1 szkl. dokladnie rozprowadzic i gotowac na malym ogniu do miekkosci .dodac chrzan,smietane i odsaczone pulpety .dusic razem ok.10 minut .doprawic do smaku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 14.02.2011 11:20
super
IZABELA29 09.11.2010 19:41
super
MAR3STA 08.11.2010 16:28
lubię takie mięsko
halina17 08.11.2010 13:23
Smaczne pulpeciki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat