Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 20 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz
pomidory 2 szt
kapusta biała młoda 1/2 główki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w kapuście

Mięso zmielić, wymieszać z jajkiem, bułką tarta, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Uformować niewielkie pulpeciki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Do pulpecików dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć aż puszczą sok i dodać poszatkowaną kapustę.
Smażyć co jakiś czas mieszając aż kapusta zwiędnie. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak