Pulpeciki pieczone z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • jabłko

    1 szt
  • marchewka ugotowana

    2 szt
  • por

    1/4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • sałata masłowa

    4 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do dużej miski.Pieczarki ścieramy a tarce na dużych oczkach-dodajemy do mięsa i mieszamy.Następnie dodajemy pietruszkę, jajko,przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę wykładamy folią dopieczenia. Z mięsa formujemy małe kulki i układamy na blaszce.
Pieczemy do zrumienienia- 30-40 min.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 26.09.2016 12:21
pyszne do II dania :-)
wedith1 26.09.2016 11:51
Zdrowo i mniej tłuszczu :)
tobi1989 26.09.2016 10:11
Bardzo fajny pomysł :)
Róża1 26.09.2016 10:05
super przepis :-) , zabieram do swojej księgi :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat