Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
rosół z kury Kucharek 1 kostka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ser żółty 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Kostkę Kucharek mieszamy z wodą, dodajemy ją do mięsa mielonego. Dodajemy jajko i wszystko mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na brązowy kolor. Usmażone wykładamy na papierowe ręczniki aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Plasterki sera kroimy na małe kawałki i umieszczamy je na pulpecikach. Zapiecz 5 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak