Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag.
udko z kurczaka średnie 2 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Kroki postępowania

1
Udka gotujemy do miękkości (można wykorzystać z np. wywaru).Następnie obieramy z mięsa.Przekrecamy przez maszynkę.
Krok 1 - Pulpeciki foto
2
Do mielonego dodajemy jajka,zioła,bułkę i przyprawy.Mieszamy.Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę.
Krok 2 - Pulpeciki foto
3
Do mielonego dodajemy mięso z kurczaka.Dokładnie mieszamy.Formujemy kulki.Gotujemy we wrzacej wodzie(osolonej).
Krok 3 - Pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:20
fajne pulpeciki
ONY_za_kare 13.05.2013 21:51
takie jak lubię!
Katarzyna34 06.05.2013 20:33
bardzo apetyczne
fotoviderek 06.05.2013 07:39
Super pulpety :)
reniatka 05.05.2013 22:27
fajne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak