Pulchne naleśniki z dżemem jabłkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki stołowe
  • jajko

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • olej

    0,5 szklanki
  • dżem jabłkowy

    1 słoiczek
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiej miski wsypać mąkę,łyżeczkę sody,4 łyżki cukru,1 łyżeczkę cukru waniliowego,wlać 2 szklanki mleka,pół szklanki oleju,wbić 3 jajka.Wszystko dokładnie zmiksować.Patelnię lekko natrzeć tłuszczem,nalewać ciasto i piec placki na rumiany kolor.Usmażone placki smarować dżemem i zawijać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
V_kuchareczka 29.07.2012 20:44
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 27.12.2010 17:19
Z chęcią bym takie zjadła!
MAR3STA 11.11.2010 14:47
naprawdę są udane!
ana00 09.11.2010 15:49
Z sodą jeszcze nie robiłam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat