Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puding bananowo-kakaowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
banan 1 szt
nasiona chia 3 łyżki
kakao 1 łyżeczka
syrop klonowy 1 łyżka
bakalie miechunka suszona
płatki śniadaniowe razowe z suszonymi owocami

Przepis i sposób przygotowania na: Puding bananowo-kakaowy

Kroki postępowania

1
Banana bez skórki pokroić na kawałki i zmiksować z mlekiem.
Krok 1 - Puding bananowo-kakaowy foto
2
Wymieszać z nasionami chia, połowę przełożyć do pucharków.
Krok 2 - Puding bananowo-kakaowy foto
3
Drugą połowę pudingu wymieszać z przesianym kakao i syropem klonowym.
Krok 3 - Puding bananowo-kakaowy foto
4
Przełożyć do pucharków z jasnym budingiem, posypać płatkami z pełnego ziarna i miechunką, schłodzić, podawać.
Krok 4 - Puding bananowo-kakaowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak