Puding bananowo-kakaowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • banan

    1 szt
  • nasiona chia

    3 łyżki
  • kakao

    1 łyżeczka
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • bakalie

    miechunka suszona
  • płatki śniadaniowe

    razowe z suszonymi owocami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Puding bananowo-kakaowy foto
Banana bez skórki pokroić na kawałki i zmiksować z mlekiem.
Krok 2 - Puding bananowo-kakaowy foto
Wymieszać z nasionami chia, połowę przełożyć do pucharków.
Krok 3 - Puding bananowo-kakaowy foto
Drugą połowę pudingu wymieszać z przesianym kakao i syropem klonowym.
Krok 4 - Puding bananowo-kakaowy foto
Przełożyć do pucharków z jasnym budingiem, posypać płatkami z pełnego ziarna i miechunką, schłodzić, podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat