pudding z rumem

pudding z rumem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    15 dag
  • jaja

    6 sztuk
  • rum

    troche
  • czekolada starta

    8 dag
  • kremówka

    1/2 l
  • masło

    troche
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    trochę
  • cukier

    8 kostek
  • migdały

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pudding z rumem

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier puder. Następnie kolejno wmieszać do piany żółtko, czekoladę i migdały. W formie wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką gotować przez jedną godzinę w kąpieli wodnej. Wysunąć na półmisek, przybrać bitą śmietaną i na środku poukładać nasączone rumem kostki cukru,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat