Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z chałki z imbirem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chałka 1 sztuka
dżem 5 łyżeczek
masło 3 łyżeczki
rodzynki 2 łyżki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 200 mililitrów
mleko 2% 100 mililitrów
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z chałki z imbirem

Kroki postępowania

1
. Chałkę pokroić na 10 plastrów, posmarować cienko masłem i łyżeczką dżemu.
Krok 1 - Pudding z chałki z imbirem  foto
2
Złożyć po dwie kanapki razem, każda przekroić po skosie.
Krok 2 - Pudding z chałki z imbirem  foto
3
Podłużną formę żaroodporną, wysmarować łyżeczką masła, ułożyć kanapki przecięciem do dołu.
Posypać rodzynkami.
Krok 3 - Pudding z chałki z imbirem  foto
4
Jajko i żółtka roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę , mleko, wymieszać.
Krok 4 - Pudding z chałki z imbirem  foto
5
Wlać do formy, odstawić na 15 minut.
Wystające części kanapek, posmarować roztopionym masłem . Posypać cukrem trzcinowym wymieszanym z imbirem.
Piec w temperaturze 170 stopni 45 - 50 minut.
SMACZNEGO!!!
Krok 5 - Pudding z chałki z imbirem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 15.05.2015 22:39
Rewelacyjny deserek :-)
Bernadeta1 15.05.2015 19:53
bardzo fajny przepis na inny i smaczny deserek
Ola1young 15.05.2015 19:05
ciekawy deser
Malinka 15.05.2015 18:37
Dla mnie rewelacja!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak