pudding śniezny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    10 sztuk
  • mąka

    1 łyzka
  • masło

    trochę
  • sok z cytryny

    trochę
  • cukier puder

    12 łyzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 białka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny na pulchną masę. Połączyć ją z mąką i pozostałymi białkami ubitymi na pianę. W wysmarowanej masłem i posypanej mąką formie gotować na parze 45 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat