Pudding jaglano dyniowy z musem z mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • puree z dyni

    3/4 szklanki
  • mango

    1 sztuka
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • syrop z agawy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dynię kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20 minut,a następnie miksujemy na puree.
Puree z dyni miksujemy blenderem z ugotowaną kasza jaglaną oraz syropem z agawy lub miodem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy po trochu mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Mango obieramy i miksujemy blenderem na gładki mus.Mus z mango opcjonalnie można dosłodzić.
Pudding z kaszy i dyni przekładamy do miseczek, na wierzchu dajemy mus z mango i całość posypujemy płatkami migdałowymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 13.02.2017 09:46
pychota :)
KORAL 05.02.2016 16:48
Pyszności...
Wafelek2601 04.02.2016 09:50
Pyszny deser
Mniam 04.02.2016 09:46
Pyszny deser i do tego z moją ulubioną kaszą :)
Bernadeta1 03.02.2016 21:38
pięknie wygląda i jeszcze lepiej na pewno smakuje
gusia1000 03.02.2016 20:36
Dobre to jest.
kuchcik89 03.02.2016 19:21
smakowity deser :) apetycznie się prezentuje :)
jasiek 03.02.2016 19:15
cudny deserek i taki elegancki
Ada-Gaba 03.02.2016 18:50
smaczny deserek
Aleksandra/Olcia 03.02.2016 18:07
wspaniały, i te słoneczne kolory

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat