PUDDING CZEREŚNIOWY Z PIECA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    30 DAG
  • mąka pszenna

    1 1\\4 SZKL
  • mleko

    1 SZKL
  • jaja

    2
  • cukier

    1 ŁYŻKA
  • drożdże

    2 DAG
  • masło

    2 ŁYŻKI
  • śmietanka kremowa

    1\\2 SZKL
  • miód

    1 ŁYŻKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CZEREŚNIE OSĄCZYĆ WYPESTKOWAĆ.CIEPŁE MLEKO ZMIKSOWAĆ Z JAJKAMI I CUKREM , DODAĆ ROZKRUSZONE DROŻDŻE ,STOPNIOWO DOSYPAĆ MĄKI MIESZAĆ ,AZ MASA BĘDZIE JEDNOLITA

CIASTO PRZELAĆ DO GRUBO NASMAROWANEGO MASŁEM NACZYNIA ŻAROODPORNEGO POSYPAĆ CZEREŚNIAMI PIEC OK 15 MIN W 180 ST

ŚMIETANKĘ UBIĆ DODAĆ MIÓD,UBIJAĆ JESZCZE CHWILE GORĄCY PUDDING POSMAROWAĆ POLEWĄ I PIEC KOLEJNE 15 MIN AZ SIĘ ZARUMIENI PODAWAĆ ODRAZU PO PRZYRZĄDZENIU.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 06.11.2011 08:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat