Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pucharek cebulowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
5 sztuk
boczek wędzony
15 dag
boczniaki
15 dag
olej
rzeżucha
jaja
5 sztuk
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
śmietana
5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pucharek cebulowy

Cebule oczyszczamy, odcinamy wierzch. Gotujemy w osolonej wodzie. Delikatnie wydrążamy. Usunięty miąższ drobno siekamy, dodajemy pokrojone w paseczki boczniaki, doprawiamy i całość podsmażamy na oleju. Farszem napełniamy pucharki cebulowe, nakładamy po łyżce śmietany, wbijamy jajko. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 200 stopniach, dekorujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 10.04.2013 15:21
pyszny pomysl na cebulke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak