Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptyśki z szybkim kremem truskawkowym i kakaowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ptysie małe
śmietana 30% 500 ml
śnieżka truskawkowa 1 op.
Śnieżka naturalna 1 op.
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ptyśki z szybkim kremem truskawkowym i kakaowym

Połowę śmietany bardzo dobrze schłodzić i ubić z truskawkową Śnieżką - masą nadziać ptyśki za pomocą szprycy.
Resztę śmietany zagotować z dodatkiem kakao (ja to robię dzień wcześniej) - ostudzić, schłodzić i ubić z naturalną Śnieżką.
Masą kakaową nadziać resztę ptyśków.

Gotowe nadziane ptyśki zapakować osobno do woreczków strunowych i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
W tym czasie masa wewnątrz ptyśków lekko zamarznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.12.2013 12:34
nie używałam jeszcze Śnieżyki, ale awaryjnie może się przydać :)
Habibi 08.12.2012 21:09
W zamyśle to były szybkie ptyśki na słodyczowy głód - żaden skomplikowany krem nie wchodził w grę ;)
Konczi 08.12.2012 19:05
oj myślałam że fajny przepisik na kremik będzie
wyattearp 08.12.2012 17:37
O TO LUBIĘ
medi 08.12.2012 17:34
Pycha:)
Monika58 08.12.2012 17:02
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak