Ptasie mleczko z mleka skondensowanego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane niesłodzone

    250 ml
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier puder

    6 łyżek
  • galaretka agrestowa

    2 łyżki
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą galaretkę rozpuść w kilku łyżkach gorącej wody, ostudzić. Mleko dobrze schłodzone ubić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Masę podzielić na dwie części, jedną delikatnie wymieszać z galaretką agrestową, drugą z wiśniową. Do wąskiej podłużnej formy wylać masę agrestową, a kiedy stężeje wiśniową,
Kiedy deser stężeje wyjąć z formy i pokroić na kawałeczki. Można udekorować.
Formę wyłożyć folią spożywczą a łatwo wyjmiesz deser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (49)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 11.01.2014 21:32
z galaretką agrestową zapowiada sie super
Ewelina38 10.01.2014 10:31
uwielbiam ptasie mleczko i bardzo podoba mi się ten pomysł, chętnie też go wypróbuję :)
mysza75 28.12.2013 11:48
super pomysł na mleczko :-)
barbara11561 06.12.2013 10:21
niebo w "gębie"
malina 03.12.2013 11:58
zrobiłam - bardzo dobre
Wafelek2601 09.11.2013 15:45
Przepyszny deser
kuklik 25.10.2013 19:21
jeszcze nie miałam okazji robić
mela25 25.10.2013 08:31
domowa najlepsza
erym 14.10.2013 09:17
s;lodziutki przepis :)
ankaryba 06.08.2013 08:05
uwielbiam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat