Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko jogurtowo-malinowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 1/2 litra
galaretka malinowa 2 op.
cukier waniliowy 2 op.
jajko 3 szt.
Zagęstnik ''Śnieżka'' 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko jogurtowo-malinowe

Galaretki wsypać do kubeczka, dolać 100ml zimnej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia.
Naczynie (płaskie prostokątne) do wylania deseru posmarować cieniutko olejem.
Jogurt schłodzić i ubić z jajkami, cukrem waniliowym oraz Śnieżką na puszystą masę.
Napęczniałą galaretkę rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, odstawić na kilka minut do ostygnięcia, a następnie wlać do jogurtu, stale miksując, az powstanie puszysta masa.
Przelać calość do przygotowanego naczynia i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Po stężeniu pokroić w kosteczkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak