Ptasie mleczko do przełożenia biszkoptu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3 sztuki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 sztuka
  • woda

    1/2 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić do połowy, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę, dodać śmietanę. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance wody, wlać do tej piany, gdy zacznie gęstnieć przełożyć biszkopt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat