pstrągi z rusztu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    4 szt
  • cytryna

    2 szt
  • masło

    75 gram
  • natka pietruszki

    1/3 peczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszone pstrągi starannie myjemy.Masło stapiamy i mieszamy je z sokiem z cytryny solą i pieprzem.Moczymy pstrągi 30 min.Na mocno rozgrzanym ruszcie kładziemy całe ryby i pieczemy po 2 min z każdej strony.Posypuje pietruszką i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.12.2016 21:40
wspaniałe pstrągi
anemon 20.05.2011 20:28
Smaczne danie na grilla.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat