Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z rusztu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
cytryna 2 szt
masło 75 gram
natka pietruszki 1/3 peczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z rusztu

Wypatroszone pstrągi starannie myjemy.Masło stapiamy i mieszamy je z sokiem z cytryny solą i pieprzem.Moczymy pstrągi 30 min.Na mocno rozgrzanym ruszcie kładziemy całe ryby i pieczemy po 2 min z każdej strony.Posypuje pietruszką i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.12.2016 21:40
wspaniałe pstrągi
anemon 20.05.2011 20:28
Smaczne danie na grilla.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak