Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg zapiekany w bekonie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
bekon 15 dag
masło 2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
mascarpone 3 łyżki
chrzan
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg zapiekany w bekonie

Pstrąga całego myjemy usuwamy wnętrzności , usuwamy łuski. Myjemy , osuszamy. Solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy łyżeczkę masła. Pstrąga owijamy w plasterki bekona. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Robimy sos. Mieszamy serek mascarpone z śmietana i dodajemy chrzan , solimy do smaku. Pstrąga podajemy z zimnym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.05.2013 21:32
świetny pomysł
Anna133 18.05.2013 09:40
wspaniałe danie
Patriszja
Patriszja 18.05.2013 08:50
fajny przepis
Paolcia 18.05.2013 08:48
fajne :) trzeba wypróbować :)
Agnieszka-87-25 18.05.2013 08:09
to musi być dobre
iwa643 18.05.2013 08:03
Polecam na obiad .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak