Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z rękawa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
masło 1/2 kostki
koperek 1 łyżka
ząbki czosnku 4 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z rękawa

Pstrągi umyć, ponacinać skórę, skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb, solą ziołową i pieprzem. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Ziemniaki i marchewkę gotować w mundurkach przed 15 minut. Obrać i pokroić w plasterki, dodać pokrojonego selera, posypać przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi.
Rybki nasmarować masłem i włożyć do rękawa. Dodać warzywa i resztę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 06.01.2015 20:39
coś co bardzo lubie
Wafelek2601 06.01.2015 20:31
Pyszna rybka
gosia1988 06.01.2015 20:16
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak