Pstrąg z pietruszką

Pstrąg z pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi wypatroszone

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • sól

  • masło

    1 łyzka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pstrąg z pietruszką

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg z pietruszką foto
Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Pstrąg z pietruszką foto
Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny.
Krok 3 - Pstrąg z pietruszką foto
Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Magula 03.01.2013 21:22
Mysiuniu następnym razem spróbuję bez folii
Mysiunia 03.01.2013 08:55
Uwielbiam pieczone pstrągi! :) Ja jednak nie zawijam rybki w folię, bo lubię jak skórka się nieco przypiecze :)
msmariusz 16.08.2012 23:26
tez robiłam ostatnio, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat