Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z pietruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi wypatroszone 2 szt
cytryna 1 szt
sól
masło 1 łyzka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z pietruszką

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Pstrąg z pietruszką foto
2
Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny.
Krok 2 - Pstrąg z pietruszką foto
3
Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.
Krok 3 - Pstrąg z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.01.2013 21:22
Mysiuniu następnym razem spróbuję bez folii
Mysiunia 03.01.2013 08:55
Uwielbiam pieczone pstrągi! :) Ja jednak nie zawijam rybki w folię, bo lubię jak skórka się nieco przypiecze :)
msmariusz 16.08.2012 23:26
tez robiłam ostatnio, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak