Pstrąg z masłem i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz cytrynowy

    do smaku
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • koperek

    pęczek
  • masło

    3 łyżki
  • limonka

    4 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga dokładnie umyć osuszyć i natrzeć z wierzchu i od środka solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do środka ryby włożyć masło, posiekany koperek i 2 plasterki limonki. Rybę ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut. Po upieczeniu udekorować plasterkami limonki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.06.2017 20:31
pysznie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat