Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 75 g
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżeczki
pietruszka zielona 2 łyżki
koperek 1 łyżka
pstrąg patroszony 1 sztuka
sól do smaku
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
graham 2 kromki
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym

Kroki postępowania

1
Miękkie masło, chrzan śmietankowy, drobno siekana pietruszka i koperek, razem dobrze wymieszać widelcem.
Krok 1 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
2
Powstanie kremowa masa.
Krok 2 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
3
Napełniamy silikonową foremkę do kostek lodu przygotowanym masłem chrzanowo-ziołowym. Wstawiamy do zamrażarki. Takie masło można przygotować dzień wcześniej.
Krok 3 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
4
Ja moje masło przygotowałam w kształcie muszelek.
Krok 4 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
5
Oczyszczony pstrąg nacieramy ze wszystkich stron solą i pieprzem. Do środka dajemy ząbki czosnku, przekrojony na pół i cebulę w talarki, a także kawałki masła chrzanowo-ziołowego. Na wierzch układamy również cebulę i kawałki naszego masła.
Krok 5 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
6
Tak przygotowanego pstrąga zawijamy w folię, w kształcie torebki, aby nasz sos nie wypłynął podczas pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut.
Krok 6 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto
7
Gotowego pstrąga przekładamy na talerz, podajemy z połówką cytryny i muszelkami masła chrzanowo-ziołowego oraz pieczywem typu graham.
Krok 7 - Pstrąg z masłem chrzanowo-ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MONIKA62 07.03.2013 19:53
na pewno wypróbuję
RenataZ-et 24.02.2013 21:09
Polecam przepis-taka rybka jest super!
Bernadeta1 07.01.2013 12:23
super taka rybka
Dorian 05.01.2013 22:14
pycha
aisoglam 04.01.2013 20:49
Pysznie się prezentuje! Bardzo lubię tak przyrządzoną rybkę :)
Poison1988 30.12.2012 01:54
taką rybkę to by się zjadło :)
teresa18 29.12.2012 20:25
pyszna rybka
ilka_86 29.12.2012 19:46
wspaniałe danie
Simeo 29.12.2012 19:01
apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak