Pstrąg z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • kasza gryczana

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki.

Kaszę ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, a następnie kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku masła i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można rybkę obwiązać nitką.

Pstrągi usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie masła. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat