Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    2 sztuka
  • masło

    2 łyżka
  • koperek

    1/4 pęczek
  • pietruszka

    1/4 pęczek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżka
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym foto
Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i skropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 2 - Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym foto
Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę sokiem z cytryny.
Krok 3 - Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym foto
Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 21.07.2013 08:49
swietnie wygląda, ciekawe czy tak smakuje :)
Pomocnik 11.06.2013 00:27
wygląda super
aisoglam 10.06.2013 22:38
Rewelacja :)
magdziorka6 10.06.2013 22:20
są boskie te pstrągi
Barbara13 10.06.2013 21:16
Na pewno jest przepyszny
eMMe 10.06.2013 20:20
Dla mnie idealny:)
kriko 10.06.2013 20:07
napewno pyszny
Ola1984 10.06.2013 20:06
Ja również :)
Krzysztof15 10.06.2013 20:02
uwielbiam pstraga

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat