Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży 4
czosnek 4 ząbki
masło 250 g 1
pietruszka zielona
sól
pieprz
ulubione zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla

Kroki postępowania

1
Pstrągi myjemy i za pomocą ręcznika papierowego suszymy. Masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskacz i ziołami.
Krok 1 - Pstrąg z grilla foto
2
Gotowe masło nakładamy do środka pstrąga i zamykamy za pomocą wykałaczek, bądź zaszywamy nicią.
Krok 2 - Pstrąg z grilla foto
3
Rybę z wierzchu nacinamy delikatnie, solimy, pieprzymy i również troszeczkę smarujemy pozostałym masłem, gdyż nie będzie nam przywierać do sreberka.
Krok 3 - Pstrąg z grilla foto
4
Zawijamy w sreberko i na grillu po 15 min z każdej strony pieczemy.
S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Pstrąg z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 20.06.2013 15:32
musi być pyszny :)
Marta1986 11.06.2013 12:10
uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak