Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z czosnkiem i masłem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 3 szt
masło 3 łyżeczki
czosnek
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z czosnkiem i masłem

Kroki postępowania

1
Pstrągi myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy solą, oprószamy pieprzem.
Krok 1 - Pstrąg z czosnkiem i masłem foto
2
Każdą rybkę nakłuwamy w czterech miejscach z dwóch stron. Do każdego nakłucia dajemy 1/2 ząbka czosnku a do środka rybki niecałą łyżeczkę masła.
Krok 2 - Pstrąg z czosnkiem i masłem foto
3
Resztą masła nacieramy rybki z dwóch stron i skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Każdą rybkę z osobna zawijamy w folię aluminiową i dajemy na 2 godziny do lodówki. Następnie dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 190 stopni i pieczemy.
Krok 3 - Pstrąg z czosnkiem i masłem foto
4
Pod koniec pieczenia rozrywamy folię, aby rybka się zarumieniła.
Krok 4 - Pstrąg z czosnkiem i masłem foto
5
Podajemy z plasterkiem cytryny
Krok 5 - Pstrąg z czosnkiem i masłem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.01.2014 08:46
taka pyszna rybka
ben-ka 28.01.2014 09:14
samo zdrowie!
Anna138 03.01.2014 10:29
Pyszna rybka
caralajna 05.10.2013 07:52
klasyczne i smaczne
Wacław 21.09.2013 09:43
apetyczna rybka,pychaaaaaaaaaa !
IwonaDD 20.09.2013 14:09
pyszna rybka !
Pietruszka 20.09.2013 11:15
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak