Pstrąg w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • pstrąg świeży

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    3 łyżki

Zalewa

  • woda

    2 szklanki
  • cebula biała

    3 sztuki
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 sztuk
  • cukier

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • ocet

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg w zalewie octowej foto
1. Pstrągi czyścimy, myjemy, dzielimy na trzy części.
Krok 2 - Pstrąg w zalewie octowej foto
2. Każdy kawałek ryby solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z każdej strony po 7 minut.
Krok 3 - Pstrąg w zalewie octowej foto
3. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pokrojone w łezkę cebule, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, pieprz, sól, a gdy cebula zmięknie dolewamy ocet i jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 4 - Pstrąg w zalewie octowej foto
4. Usmażonego pstrąga wykładamy warstwami do miski, pokrywamy cebulą, a na koniec zalewamy gorącym roztworem. Odkładamy na 24 godziny w chłodne miejsce.

Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 07.11.2015 20:27
wspaniały pstrąg
gosia1988 07.11.2015 19:05
smaczna rybka
Grazyna0211 07.11.2015 17:59
pyszna rybka
Bernadeta1 07.11.2015 17:45
bardzo smaczna rybka, chętnie też bym zjadła
adelajda 07.11.2015 17:17
Ja też chętnie spróbuje :))
Renata9 07.11.2015 17:04
Takiego pstrąga to chętnie bym zjadła, wygląda bardzo smacznie :-)
pajbek 07.11.2015 17:04
Super :-)
gosia56 07.11.2015 16:53
Na pewno pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat