pstrąg w sosie agrestowym

pstrąg w sosie agrestowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • olej do smażenia

  • płatki migdałowe

    1,5 łyżki
  • sos

  • agrest

    25 dkg
  • woda

    1/4 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    1,5 łyżki
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • pstrąg wędzony filet

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy nacieramy solą i pieprzem i kropimy sokiem z cytryny,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.Agrest myjemy wrzucamy do rondelka dodajemy cukier i zalewamy wrzącą wodą,gotujemy na małym ogniu 15 min,od czasu do czasu mieszając.Miękki agrest ucieramy mieszamy z imbirem i masłem i podgrzewamy.Usmażone filety układamy w żaroodpornym naczyniu polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałów,wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat