Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w maśle czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 2
masło 2 łyżki
czosnek ząbki 6
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w maśle czosnkowym

Kroki postępowania

1
Ryby myjemy pod bieżącą wodą. obieramy czosnek, szykujemy reszte składników.
Krok 1 - Pstrąg w maśle czosnkowym foto
2
Czosnek siekamy i dodajemy do miękkiego masła, wsypujemy szczyptę soli, pieprzu i bazyli - rozcieramy łyżeczką.
Krok 2 - Pstrąg w maśle czosnkowym foto
3
Rybę od środka i od wewnątrz doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nakładamy do środka ryby nieco masła, a na wierzch pozostałą część.
Krok 3 - Pstrąg w maśle czosnkowym foto
4
Rybę pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180*. Podajemy na gorącą z surówką i grzankami.
Krok 4 - Pstrąg w maśle czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 17.10.2013 09:10
uwielbiam pstraga
jozefinach 21.04.2013 21:13
Idealna świeża ryba.
caralajna 06.02.2013 08:01
fajnie wygląda, i na pewno smakuje
adelajda 04.02.2013 10:11
uwielbiam rybki !
anja3107 04.02.2013 10:05
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak