Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w marynacie musztardowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 szt
sok z limetki 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
olej z bazylią 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Porada

W taki sposób można przygotować inne gatunki ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w marynacie musztardowej

Do miski wlać sok z limetki, dodać cukier, pieprz, sól i rozetrzeć. Następnie dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Filety z ryby umyć, osuszyć, włożyć do marynaty i pozostawić na 30-40 minut. Następnie filety zawinąć w folię, ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak