Pstrąg w liściach kapusty

Pstrąg w liściach kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    4 szt
  • kapusta

    1 szt
  • pomidor

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • limonka

    2 szt
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • masło

    5 dag
  • pietruszka

    1 łyżka
  • kolendra

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną główkę kapusty wkładamy na 6-8 minut do posolonego wrzątku.Odsączamy i studzimy.Z 8 największych liści ścinamy najgrubsze nerwy i smarujemy liście odrobiną miękkiego masła.Pstrągi opłukujemy,osuszamy i skrapiamy sokiem z limonek.Oprószamy solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym,odkładamy na kilka minut.Środki pstrągów wypełniamy pomidorami i cebulą,gałązkami rozmarynu,skórkami limonki i ząbkami czosnku.Panierujemy w posiekanych ziołach,wstawiamy do lodówki na około 20 minut.Ryby układamy na dwóch liściach kapusty.Przykrywamy masłem,zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy na grillu około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

26.08.2011 15:22
Pyszny ,palce lizać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat