Pstrąg w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt
  • włoszczyzna

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego rondla włożyć całą rybę ( z głowa), warzywa oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20-25 min. Potem ryby ostrożnie wyjąć, osączyć, (zdjąć z nich skórę) ułożyć na półmisku, przybrać plasterkami jajka ugotowanego na twardo i odłożonymi gałązkami szczypiorku.
Wywar, w którym gotowały się ryby, przecedzić i ostudzić. Żelatynę namoczyć w 3 szklankach wywaru, następnie podgrzać do wrzenia i przestudzić. Ryby zalać wywarem z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 02.04.2013 23:06
ładnie udekorowany
Grażyna13 29.10.2011 20:57
MNiam !
ben-ka 29.03.2011 23:35
Śliczny półmisek !!!
Mati13 07.03.2011 20:09
smaczne:)
traktorek 22.11.2010 11:57
śliczny
4muffins 15.11.2010 23:26
fajny, może zrobię na święta?
m1monika 25.10.2010 18:26
Prezentuje się świetnie!!!
katarzynka455 23.10.2010 15:08
pysznie i pięknie
iwona332 22.09.2010 23:39
super
justyna111 18.09.2010 14:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat