Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 1 woreczek
cytryny 1 szt
pstrąg patroszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

Pstrąga myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy solimy do smaku , dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z połowy wyszorowanej cytryny. dodajemy masło i dobrze mieszamy . Taki farsz nakąłdamy do brzuszka pstrąga . Rybę pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy z natka i cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 06.03.2014 22:53
uwielbiam pstąga
mariel78 07.12.2013 23:52
pysznie i zdrowo
Anna133 01.12.2013 19:00
bardzo lubię tą rybę ,w takim wydaniu również
luna19 01.12.2013 17:19
moja ulubiona rybka
arbuzowo 28.02.2013 22:24
Bardzo fajny pomysł na przyrządzenie pstrąga i ryżu
Jodaj 28.02.2013 15:01
pyszna rybka
ewelinapac 28.02.2013 11:40
fajne danie , muszę wypróbować
Anna133 28.02.2013 11:16
łatwe danie , i na pewno smaczne
Janina 28.02.2013 09:41
Bardzo smakowity
msmors 28.02.2013 09:41
Uwielbiam tą rybkę
aisoglam 28.02.2013 09:30
Ślicznie się prezentuje ten Twój pstrąg :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak