Pstrąg tęczowy z grilla

Lis

Pstrąg tęczowy z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • masło

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć.
Do środka każdego z nich wysmarować przeciśnięty przez praskę czosnek. Ułożyć do środka natkę pietruszki, oraz plasterki cytryny. Pokropić rybę cytryną. Folię w miejscu położenia pstrąga posmarować masełkiem. Zawinąć folią. piec na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 25.05.2014 07:05
Delikatna, soczysta i smaczna ryba.
Kejti 25.05.2014 00:49
Uwielbiam rybki :-)
Adamorek 24.05.2014 23:25
doskonała rybka
halina17 24.05.2014 23:07
Smaczna ryba.
RenataZ-et 24.05.2014 22:11
lubię takie rybki
Grazyna0211 24.05.2014 20:11
bardzo lubię taką rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat