Pstrąg nadziany serem wędzonym, liściami szpinaku i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    po 1 na osobę
  • sól

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sos sojowy

    łyzka
  • szpinak świeży

  • ser wędzony

    po palstrze do ryby
  • masło

    do smażenia
  • mąka

  • migdały

    50 g płatki
  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby umyc, osuszyc, posypac z każdej strony sola, pieprzami i skropic sosem sojowym. Odstawic na min godzinę. Uprażyc migdały na suchej patelni
. Do srodka ryby włąozyc zrolowany plaster sera wędzonego obłozony liśćmi szpinaku, wsypac troche migdałów, zamknąć srodek ryby spinając wykałaczką. Każda rybe obtoczyc w mące. Na patelni rozgrzac masło i smazyc ryby z obu stron aż sie ładnie przyrumienią i upieką. W tarkcie smażenia mozna posypac jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropic sokiem z cytryny. Przełożyc ostrożnie na talerz wylozony liściami szpinaku, skropic sokiem z cytryny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat