Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrą z pieca z salsą pomidorową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
masło 2 łyżki
pomidory 4 szt
bazylia
cukier
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrą z pieca z salsą pomidorową

Pstrąga myjemy osuszamy solimy z każdej strony i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Pieczemy go w 180 stopniach. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim posiekany czosnek. Pomidory myjemy osuszamy. Następnie pomidory kroimy w kawałki i dajemy na masło. Smażymy wszystko kilka chwil. Miksujemy blenderem. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,bazylią i cukrem do smaku. Pstrąga podajemy na ciepło z sosem w osobnej sosjerce. Kawałki mięsa moczymy w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafał5 11.09.2013 19:04
bardzo apetycznie rybka wygląda.
Jusiaa 11.09.2013 18:32
ciekawe :)
Marta11 11.09.2013 17:57
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak