Pstąg z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    3 szt.
  • cytryna

    1 szt.
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • natka pietruszki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeże pstrągi,wypatroszyć,obciąć głowę i ogon , oczyścić z łusek.
Dokładnie umyć i osuszyć np. na ręczniku kuchennym.
Natrzeć kucharkiem a do środka włożyć natkę pietruszki i skropić sokiem z cytryny.Odstawić na około 30 minut.Ułożyć ryby na tacce aluminiowej i postawić na rozgrzany grill.Grillować do miękkości ryby.Podawać na gorąco z dodatkiem cytryny i pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 11.02.2016 21:22
Lubię taką rybkę
IZABELA29 23.06.2014 08:54
trzeba spróbować
Alex_M 15.01.2014 18:03
pyszna rybka
anemon 27.11.2013 07:34
Smaczny sposób na pstrąga.
ankaryba 29.08.2013 07:50
rewelacja!!!
jeta72 07.08.2013 08:28
oj to musi być pyszne!!!
romanrafal 28.02.2013 15:05
Rybka prosta do zrobienia a jaka pyszna,palce lizać.
mirosława4 05.02.2013 18:57
moja ulubiona rybka
Seba 30.11.2012 12:28
bardzo smaczna rybka
Wafelek2601 17.11.2012 08:34
Uwielbiam pstrąga

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat