Pstąg w folii od Hamrocyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt.
  • cytryna

    1 szt.
  • masło czosnkowe

    5 łyżek
  • pietruszka zielona

    2 natki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
Pstraga oczyszczamy , myjemy i osuszamy . Układamy na folii pieprzymy i solimy z obu stron oraz w środku , polewamy jedną łyżką oliwy z oliwek
Krok 2 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
Umytą natkę pietruszki wkładamy do środka .
Krok 3 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
do środka wkładamy również po łyżce masła czosnkowego , pozostałe trzy łyżki rozpuszczamy w rondelku , posłuży nam na końcu do polania gotowego pstąga.
Krok 4 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
wyciskamy sok z 1/2 cytryny , drugą połowę przekrawamy na pół , posłuży nam jako dodatek .
Krok 5 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
Pstrąga zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusimy 30 minut , po tym czacie , uchylamy folię i dopiekamy pstąga jeszcze 10 minut.
Krok 6 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
Pstąga podajemy z cytryną i rozpuszczonym masłem czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 14.10.2012 16:38
Pyszności.
Beatris 13.10.2012 11:38
Jedna z nielicznych ryb, które lubię.W dodatku smakowicie przygotowana.
Andysz 13.10.2012 09:34
uwielbiam ryby;]
Poison1988 13.10.2012 09:26
Ahh może kiedyś trafi mi się zjeść takie cudo...chyba muszę faceta wygonić żeby się łowić nauczył...
ziutula 13.10.2012 08:49
dobry taki pstrąg

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat