Przystawka z oliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwki zielone

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i zmiażdżyć. OIiwki osączyć z zalewy, połączyć z czosnkiem, dodać zioła, zalać oliwą i starannie wymieszać. Podawać jako przystawkę lub dodawać do sałatek. Przechowywać w lodówce do tygodnia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 24.01.2011 16:06
nie lubię oliwek
Babciagramolka 24.12.2010 08:35
Czosnkowe oliwki- pycha
rakow2 10.10.2010 15:12
oliwki nie bardzo mi smakują
Barbara55 07.09.2010 15:04
jakoś oliwek nie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat